Elin Tapper

Ett recept från min mamma blev inspirationen till dagens middag. Jag är dock lite dålig på att följa recept så det blev inte riktigt det samma. Plus att jag inte har någon tillräckligt stor panna att wooka i så det fick bli i en gryta istället. Lika bra gick det. Rätten är vegansk då oumph är gjort på soja. 100 gram oumph innehåller 17 gram protein, 0 gram kolhydrater och 0,5 gram fett. 

  • Ca 350 gram oumph
  • 1 röd chili (utan kärnor tog jag)
  • 2 stora vitlökar
  • 1 lime
  • 1 knippe lök
  • Sockerärtor
  • Zucchini
  • Paprika
  • Ingefära
  • Cashewnötter 
  • Olja till stekning
  • Soja ca 4 msk
  • Sesamolja ca 1 msk

Fräs först oumph en kort stund och ha sen i vitlök & chili & stek ytterligare 1 min. Lägg sen åt sidan. Strimla de andra grönsakerna och stek i ca 2 min. Blanda i nötter, en liten bit riven ingefära, 1 pressad lime, soja & sesamolja. 

Vi åt risnudlar till.. Eller jag åt risnudlar till. Siv sa att allt va äckligt och åt en knäckemacka istället ?? Härliga unge! 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats