Elin Tapper

Linsgryta


Alltså, dagens middag, så sjukt god! Jag Har förut aldrig tänkt på solroskärnor som ett bra proteintillbehör. Men 1/2 dl är 30 gram och innehåller ungefär 8 gram protein. Lite halloumi och linsgryta på det å min tallrik bestod av ungefär 30 gram protein. En bra vegomiddag helt enkelt.

Linsgrytan tycker jag är en bra bas till rätt mycket mat. Man kan ju äta den som den är med ris, sallad eller bröd till. Annars som en proteinrik sås eller röra till grillat eller liknande. Idag hade jag halloumi och sötpotatis till. Smakade fantastiskt!

Recept på linsgrytan kommer här. 

  • 1 gul lök
  • 1/2 dl fryst koriander
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2 dadlar ( utan kärnor så klart)
  • 1 paket Krossade tomater 
  • 1 dl röda linser
  • 3 msk ajvar 
  • 2 dl vatten
  • 2 vitlöksklyftor
  • Salt, svartpeppar, vitpeppar

Fräs lök och koriander nån minut. Ha i allt annat förutom vitlöken. Låt koka tills linserna är färdiga. Jag mixade min gryta lite med stavmixer för att dadlarna skulle blandas å för att Siv äter lite bättre när det inte är bitar av lök å sånt. Ha i vitlöken när grytan är klar. Det för att inte koka bort alla nyttigheter från vitlöken. 

    Nu har Siv precis somnat. Erik är på 30 årsfest och jag ska njuta av ensamheten hemma genom att plugga kost. Trevlig kväll! 

    Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
    Kommentarer

    Lämna ett svar

    Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    stats