Elin Tapper

Raw födelsedagskaka


Idag blir den här gammeltanten 31 år. Känns  bra! Firar genom att inte göra nått särskilt. 
Har precis bakat enklaste rawfood kakan. Den är sjukt god! Å jag som älskar mintchoklad smaksätter därför gärna  med mintarom. Recept här nedanför. 

  • 10 stora kletiga dadlar (blev 9,5 dadlar. Kom ett litet barn å tjuvade en halv)
  • 3 msk kokosolja
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 Nypa salt 
  • 0,5-1 dl kakao (bestäm själv efter smak)

Smaksättning, vaniljpulver, mint, lakris, kanel, apelsin.. Ta det du gillar!
Ta bort kärnorna ur dadlarna. Kör allt i en mixer tills det blir en slät smet. Ta nån msk vatten ifall det blir för hårt. Sen plastade jag in en liten rund form som jag tryckte ut smeten i. Lät den stå en stund i frysen innan jag la den på ett fat å garnerade med hallon, chiahallonsylt och hackade jordnötter. 

Nu har jag precis avnjutit kakan och en kopp kaffe i soffan med Siv. Nu ska jag gå till gymmet för djupa böj å lite annat gött. 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats