Elin Tapper

Raw syltkakor med gurkmeja

Att få greja i köket kan verkligen få mig på bättre humör. Jag å Siv har precis gjort raw syltkakor med gurkmeja. Så mycket nyttigheter i dessa kakor. Bland annat omega-3 från valnötter och chiafrön. Antioxidanter å C-vitamin från hallon. Å så gurkmeja som har massa antiinflammatoriska egenskaper.


Så här gjorde jag. 

Chiasylt 

Tinade 1,5 dl frysta hallon, mixade sen med 1 msk chiafrön och 1 msk citronsaft. Lät det stå & tjockna ett tag. 

Kakdeg

La 5 torkade fikon i blöt ett tag. Sen hällde jag av vattnet och mixade tillsammans med 1,5 dl mandelmjöl, 1 dl valnötter 1/2 dl riven kokos, 1 tsk vaniljpulver, 1 msk gurkmeja (kanske lite mer, mätte inte den så noga) 1 nypa salt. 

Rullade till små bollar, gjorde ett litet hål i hällde i sylt. 

Jag ska testa å torka mina kakor på allra lägsta temperaturen i ugnen några timmar. Annars tror jag de är godast nästan frysta. 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats