Att få greja i köket kan verkligen få mig på bättre humör. Jag å Siv har precis gjort raw syltkakor med gurkmeja. Så mycket nyttigheter i dessa kakor. Bland annat omega-3 från valnötter och chiafrön. Antioxidanter å C-vitamin från hallon. Å så gurkmeja som har massa antiinflammatoriska egenskaper.
Chiasylt
Tinade 1,5 dl frysta hallon, mixade sen med 1 msk chiafrön och 1 msk citronsaft. Lät det stå & tjockna ett tag.
Kakdeg
La 5 torkade fikon i blöt ett tag. Sen hällde jag av vattnet och mixade tillsammans med 1,5 dl mandelmjöl, 1 dl valnötter 1/2 dl riven kokos, 1 tsk vaniljpulver, 1 msk gurkmeja (kanske lite mer, mätte inte den så noga) 1 nypa salt.
Rullade till små bollar, gjorde ett litet hål i hällde i sylt.
Jag ska testa å torka mina kakor på allra lägsta temperaturen i ugnen några timmar. Annars tror jag de är godast nästan frysta.
Å så gott det lät, ska bakas när vi kommer hem från landet ?