Elin Tapper

Vardagsvego

Min plan va idag att ge er ett sjukt bra recept på vegobiffar. Men typiskt nog så blev inte mina så fantastiska som de brukar. Kryddade alldeles för dåligt idag. 

Jag håller för övrigt på att undersöka det här med mängden protein i olika vegoalternativ för att jämföra lite med animaliska produkter. Jag har ju själv aldrig vägt min mat förut. Å nu gör jag det ju mest i undersökande syfte. Det kan ju va svårt att komma upp i samma proteinmängd när man väljer vego. Men jag tycker det finns andra hälsofördelar så det är dumt att alltid stirra sig blind på proteinmängd tycker jag. 

Mina tre biffar idag innehöll ca 11 gram protein. Det fick gå som en ok måltid för mina andra mål idag har varit rätt proteinrika. Hur jag gjorde?! Här kommer receptet. Inspirationen har jag fått från jobbets kock Ingrid. Bästa vegoinspiratören!b

Lägg 200 gram (2,5 dl) mungbönor i blöt i minst 12 timmar. Mina låg i blöt i nästan 2 dygn. Byt gärna vatten å skölj om de får ligga längre. 

Skölj sen av dom ordentligt innan du mixar dom med lök, vitlök, å massor av kryddor av valfri sort. Det blir en lös smet som man får klicka ut i stekpannan å steka i rätt mycket olja tills de får en fin krispig yta.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats